zijn konijnen knaagdieren
 
Konijnen knaagdieren Frederike.
Maar helaas gebeurt het dat onoplettende ouders verantwoordelijk zijn voor de dood van veel knaagdieren, omdat ze hun kinderen verantwoordelijkheden geven die ze niet kunnen dragen. Veel konijnen, hamsters en cavia's' zijn in hun hokje gestorven aan uitdroging, omdat men vergat de drinkwaterfles te vullen.
Verschillen tussen konijnen en knaagdieren.
Wat zijn de kenmerken van konijnen? Konijnen behoren tot de haasachtigen. De kleine stifttandjes achter hun bovenste snijtanden, hun lange oren en sterke achterpoten onderscheiden hen van de knaagdieren. Konijnen zijn intelligente dieren die van aandacht houden. Ze zijn vooral actief tijdens het schemeren in de vroege ochtend en avond.
Konijn Spreekbeurten.info.
18 september 2014 om 1731.: Ik ga meteen het informatie met me moeder bespreken voor knagdieren. 15 maart 2015 om 0947.: wel konijnen zijn knaagdieren. 7 oktober 2015 om 1335.: alle konijnen horen tot de knaagdieren staat ook in de tekst.
Konijnen en Knaagdieren De Graafschap Dierenartsen.
Er zijn ook oudere cavias bekend, maar de meesten worden niet veel ouder dan zes. Een goede voeding, verzorging en bij konijnen op tijd de juiste vaccinaties zorgen ervoor dat uw kleine huisdier een hoge leeftijd kan bereiken. Waarom nu konijnen en knaagdieren?
Is een konijn een knaagdier? Petplan.
Of behoren ze tot een andere groep? Veel mensen denken dat konijnen knaagdieren zijn. Niets is minder waar. Konijnen behoren tot de haasachtigen. Konijnen kunnen, bij goede verzorging, ongeveer 12 jaar oud worden. Omdat konijnen groepsdieren zijn en daardoor beter niet alleen gehouden kunnen worden, is een groot hok en/of een grote ren heel belangrijk.
Konijn dier Wikipedia.
De achterpoten van het konijn zijn relatief veel korter dan die van de hazen, maar langer dan die van de fluithazen. De buik is veel lichter van kleur dan de rug, vaak wit. Ook de onderzijde van de staart en de poten is wit. Konijnen behoren niet tot de knaagdieren, al wordt dit vaak gedacht.
diereninfo.be Een konijn is geen knaagdier waarom dan dit onderdeel? vragen over dieren.
Veel mensen denken en zijn er soms zelfs van zeer overtuigd dat konijnen knaagdieren zijn. Dit onderdeel heeft dan ook een dubbele functie. Enerzijds om die mensen ook te dienen, en anderzijds om die mensen aan te tonen dat konijnen geen knaagdieren zijn zodat dit misverstand zo snel mogelijk uit de wereld verdwijnt.
Schooltv: Konijnen en hazen Waarom konijnen en hazen geen knaagdieren zijn.
Konijnen en hazen. Konijnen en hazen zijn geen knaagdieren maar behoren tot de haasachtigen. Maar wat zijn de kenmerken van haasachtigen? Konijnen en hazen zijn geen knaagdieren zoals de eekhoorn, hamster, bever, rat of muis. Ze vormen een aparte diergroep: de haasachtigen.
Konijnen zijn eigenlijk geen knaagdieren Huisdierplein.
Konijnen zijn eigenlijk geen knaagdieren. Janneke 31 maart 2014 Knaagdieren 2 reacties. Wist je dat konijnen eigenlijk geen knaagdieren zijn? In het dagelijkse leven worden konijnen en hazen onder de noemer knaagdier geschaard, dit is echter niet helemaal correct. Officieel behoren konijnen en hazen tot de Haasachtigen Lagomorpha.

Contacteer ons